onsdag 21 februari 2018

Barnen, hunden och jag!

F åkte igår tidigt på morgonen till Paris och stannar en vecka. Har en del att fixa med lägenheten där. Han tömmer den totalt förutom säng och soffa typ, målar om (igen), fixar smått och gott osv. Bra att få det gjort så kan vi hyra ut den fresh och fin för långvarig hyresgäst. Tidsmässigt passa det perfekt att han åkte nu. Kalender fixade vi också såklart. Det tycker barnen om. De räknar själva hur många nätter det är kvar och talar om kommande dagar.


Med andra ord är det barnen, jag och Xima här. So far so good. Gäller att knacka i trä för annars jinxar man ju det. Barnen är i skolan på förmiddagarna och idag på eftermiddagen var vi till bondgården vi brukar gå till. Det är så super ställe fast en höna bet Ava i fingret idag och hon blev lite förskräckt och ville inte efter det mata hästarna. Bilderna från någon vecka sen.

 

 

Förövigt har det regnat en del vilket barnen tycker är roligt för det innebär stövlar och fritt fram att hoppa i pölar. Smutsiga barn = glada barn. Hoppa bara, tvättmaskin snurrar bra.

Vi har två kalas att gå till detta veckoslut så går minsann ingen nöd på oss. Dessutom behöver jag inte jonglera barn och jobb med allt som det innebär utan kan fixa nödvändiga saker under dagen och sedan fokusera helt på dem. De börjar dessutom uppnå en sådan ålder att saker och ting kan förklaras och diskuteras,. Idag efter bondgården hade Umi ingen större lust att gå och promenera med Xima utan ville hem och laga middag. Men efter en stunds diskuterade om var Xima då ska kissa så tyckte han att kanske vi nog ändå kan gå snabbt och SEN laga mat. Inga sura miner. Duktiga!

Och hurra, vi fånga vår kompis, musen! Köpte en ny musfångare, en tub vart den går in och sedan stängs en lucka bakom. Super effektiv och ut kunde vi släppa en levande mus. Ja, vi gick nog långt från huset innan den släpptes fri. Umi tyckte det var ganska spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar