söndag 3 december 2017

Vad håller vi på med?

Ja vi lever vardag med en fröken som är ganska bestämt sur. Hon blev mycket illa berörd av att jag åkte till Rom utan henne och har väldigt tydligt uttryckt sitt missnöje, ännu flera dagar efter att jag kom hem. Mellan verserna är hon glad, och hos dagmamman är hon glad och trivs, men med oss kämppar hon. Så mycket känslor, i alla riktningar. Man blir matt, man samlar sig, vi har roligt, vi kramas, ibland blir alla lite sura, sen skrattar vi och ibland är man måttligt road äver det hela.Förutom mademoiselle drama så har vi äntligen börjat planera vår resa. Ja, vi drar alltså till Sydafrika och road trippar en månad över julen. Jupppi. Det löste sig på bästa möjliga sätt med Xima, som vi denna gång inte tar med. Våra goda vänner som alltså bor här på Malta har accepterat att flytta in hos oss och ta hand om Xima. Så guld! Vi betalar dem såklart och de får ha vår bil. Är super nöjd över denna lösning. Men resan då?

Men ja, super spännande. Orsaken varför vi egentligen åker till Sydafrika är så vi kan sälja vår bil som vi har där. Va, har alla inte en bil som står och dammar i ett garage i Johannesburg? Long story short så reste vi runt i den i 8 månader 2011 i Sydafrika och Mozambique och det skulle garanterat ha blivit mycket längre om jag inte hade lockats med ett jobberbjudande som förde oss till Gabon. Anyways, bilen blev kvar. Vi tänkte att vi kanske skulle återvända. Nå projektet drog ut på tiden och sedan blev jag erbjuden nästa projekt i Mauritanien. Snabbt efter kom barnen på löpande band och sedan blev det flytt till Malta. I något skede ville vi sälja den men valutan hade totalt crasha och det var så omotiverande att bara få peanuts så det blev aldrig av, men nu är tiden inne. Egentligen vill vi inte alls sälja den men skit dyrt att få den till Malta, ja vi kolla, räkningen gick runt 4 000e, och vi har tyvärr ingen användning av den just nu.

Så vi beslöt att fara, hela familjen. Får vi bilen såld så betalar den resen. Win win. Vi åker den 18.12 och kommer hem 16.1. Vi har hyrt en bil för månaden och har hittills bara planerat en vecka. Vi har hyrt ett helt hus i Johannesburg med pool. Rätt billigt dessutom. Där ska vi njuta i 4 nätter innan vi drar till Pilanesberg National Park över julen, tre nätter. Vart åker vi sen? Ja säg det, det beror på vad som sker med bilen som finns i Johannesburg. Hur mycket vi är tvugna att vara i närheten. Om inte alls så leker vi med tanken att köra till norra Botswana men det är bara så himla lång, och finns ingenting alls på vägen. Ja, det är 960km från Gabarone, med en stad ungefär halvvägs. Hm. Känns lite väl långt med tanke på att vi reser med en två- och en tre-åring. Dessutom måst vi kolla vad för pappersarbete det behövs för att köra ut ur landet med en hyresbil. Andra idéen är att stanna i Sydafrika, och den enda säkra planen är att besöka vänner i Durban i något skede. Så, ja allt är totalt öppet. Härligt så. Vi tar det som det kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar