torsdag 3 november 2016

Flexibla barn på resa

Måst nog prisa barnen en sväng! De är så himla flexibla och nöjda. Ibland sover de sen siesta och vi kan äta ute kl.20 och ibland sover de tidigt och de är redan i sängs kl.20. Allt är liksom möjligt. Vi planerar givetvis våra dagar runt dem men de är nöjda och glada. Vi har alltid en back up middag vi kan laga "hemma" ifall det verkar som en dålig kväll att äta ute men hittills har vi alltid kunna äta enligt planen. När jag förklarar åt Umi att imorgon åker vi till nytt hem så svarar han

- Va fint! Åka bil till nytt hem, Ava tuti bilen, Umi tuti sen nytt hem. Alla komma nytt hem. Xima också komma. Nytt hem stor teve, Umi titta greta gris.

I bilen har de aldrig annan underhållning än någon enstaka leksak så Umi sitter och kommenterar precis allt. Såhär kan en av hans många och långa diskussioner (monologer) låta. Detta kommer alltså på löpande band.

- Mamma titta moln, regn kommer. Nej, inte nu, seeeeen regn kommer. Jätte vått. Titta ko, muuu. Oj va fint träd. Titta katt. Nej inte katt, katt sover, mjau, inte nu, sen katten vakna. Jätte stor bil wroooom, aktaa bil, håll i handen. Ava akta. Ava tuti, seeeen Ava vakna. Umi äta pizza, Ava äta sallad, tomat, gurka, nej inte sallad, Ava äta chiki nugi (chicken nuggets). Mamma inte sjunga. Nu åker vi!

Haha! Han är så nyfiken, pratsam och observant! Däremellan sjunger han massor. Sångerna går delvis på svenska, delvis engelska och mycket rappakalja mellan verserna.

Bra exempel är:

 -Juju jackob, juju Jackob, sover du, stschibidibi kingis, stchibilidi kingis, ding ding dong!

- Huvud axlar knee and toes knee and toes....

- Bää bää vita lamm, haj du nåjo ull, ja ja kjäja ban, ja ha säcken full, söönnddahag ti faaa, vaaajgat ti moo, tvjåå paa stjumpor till bjooo, bäää bää vita lamm

- Peekaboo, where are you? Mamma, where are you. Dääää e mamma. 

Han räknar också alltid såhär:

- Ett, tuva, nieee (så e han jätte nöjd). Sen fortsätter han, fyra, sju, fem. Men på engelska går det bättre. One, two, three säger han.

Anyways, tillbaka till resande. Är nog av den åsikten att ens egen entusiasm och "nöjdhet" speglar av sig. Vi är vana resenärer, stressar sällan upp oss, tar situationer som de kommer och är fram för allt glada på resande fot. Är det något som vi inte är super nöjda över, så som "nytt hem" så lyfter vi enkom fram de fina sakerna till barnen. Det ska vara roligt att resa och viktigast är att alla trivs och har det bra. De är så otroligt duktiga så man får nog vara stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar