onsdag 2 november 2016

Sicilien - Sciacca

Eftersom lägenheten i Palermo inte var ledig från den dag vi ville så beslöt vi att stanna en natt på vägen så vi valde Sciacca, som är mer känd som en sommarstad. Nu hade vi inte alls lika bra tur med boende, eller jo, det var väl OK, en lägenhet i en holiday resort men den var jätte liten och hade verkligen endast bas grunkkor. Till och med Umi uttryckte Inte bra hem, Umi vill åka nytt hem. Men det fina var att den hade en lekpark, en gudomlig utsikt från balkongen, stranden och toppen väder! Say no more! Gissa vem som var ivrigast av oss alla? Yes, Xima. Har nog aldrig sett henne så glad som när hon fick springa fritt på stranden. Hon sprang och sprang, simma och lekte. Så kul att se!
Utsikten från balkongen


Ava som sprang rakt ut i vattnet, hela tiden. Man får vakta som en hök för inte ens stora vågor stoppar henne, över huvudtaget.


När vi packde bilen för att dra vidare efter en natt såg vi ovädret komma. Vilken tajming alltså!
Vägen till Palermo. Är mycket fascinerad över naturen på Siclien. Finns lite av allt. Torra områden, otroligt grönt med lummiga skogar, höga berg, fina stränder, vissa klippor, massor av vinodlingar och olivträd.
En av de roligaste sakerna från denna resa är nog samhörigheten mellan barnen. Vilket team de är! De gör precis allt tillsammans, och är den ena inte med så går den efter den andra. De bråkar knappt alls utan hittar på bus tillsammans och härjar på. De tänjer på ens tålamod till det yttersta men det är samtidigt så otroligt härligt att se dem tillsammans och hur de kommunicerar. Ava talar egentligen inte alls förutom några enstaka ord men de har minsann inga problem att förstå varandra. Roligt också att Ava nu förstått innebörden med Umis tur & Avas tur och de är båda så duktiga på att följa det. Hoppas denna samhörighet fortsätter även efter resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar