tisdag 8 november 2016

Sicilien - Palermo & Enna

Alltså Palermo, vilken stad, Vilket otroligt kaos, vilken otrolig blandning av folk, folk från världens hörn på en radie av 50 meter, gamla och slitna hus, moderna och nya, galen traffik, stora gågator, hästar, parker, hamn, havet och berg. Ja, vet ni, Palermo, var så mycket av allt att det nästan inte ens går att beskriva. F blev mycket förtjust i denna stad, just på grund av det ofantliga kaos av marknader, folk, bilar, gatumat och gamla byggnader. Tog på tok för få bilder. Man hann inte liksom med i allt kaos. Blev lätt så att man tog bilder i en park eller vid någon stor fancy byggnad men just inte i då när det var som bäst.

Vi hyrde en lägenhet mitt i smeten och använde inte alls bilen på de tre dagarna vi var där. Det var ganska roligt med cityliv och att bara gå överallt till fots. När vi ville längre och snabbare fick barnen sitta i vagnen och däremellan fick de gå. De var som nöjdast när de fick springa efter duvor och ja, glömde nästan, när vi hittade en liten tivoli. Det var första gången de åkte karusell och det var minsann pop. Jag låter bilderna tala för sig.

 


Efter tre nätter åkte vi vidare till Enna, vilket var lite av en besvikelse. Så död stad. Vi hitta nog lite action till sist söndag kväll runt ett torg men i snitt kändes staden död och sku inte rekommendera den desto mer. Fin utsikt från slottet hade de dock.


Sicilien har verkligen överraskat oss. Det finns så mycket av allt på denna ö. Kommer garanterat åka tillbaka, speciellt eftersom det endast tar två timmar med färja från Malta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar