måndag 25 april 2016

Kampen mot atopisk exem - part VIII

Den förra stora allergiska attacken var mer eller mindre exakt för en månad sedan. Måst påpeka att hyn här emellan varit himla fin. Visst har han känslig hy och aldrig helt exem fri, fast nu nästan så gott som, men ändå har hyn varit riktigt riktigt fin. Ett par dagar sedan kom återfallet. Inte alls lika illa men rött, svullet, ömt och irriterat. Märkte dock genast att när vi kom bort hemifrån så lugnade det sig. När jag säger hemma så menar jag hemmet, trädgården och våra kvarten, i vilket det finns en massa växter, blommor och träd. Det var så tydligt att det är något i våra hoods. För att testa oss fram om det enkom verkligen är hos oss, dvs något i hemmet eller någon planta som blommar i trädgården, så åkte vi bland annat direkt till stället var vi går ut med hunden, när vi kommit någonstansifrån och hyn var fin. Under promenaden kunde vi konstatera att hyn flammade upp lika illa som hemma, så OK klart en planta men vilken. I och för sig så spelar det ju egentligen ingen roll vilken växt det är för inte så mycket man kan göra åt det men man vill ju såklart ändå gärna veta. Huvudsaken är att det inte är något specifikt i hemmet, och det vet vi för hyn har nu varit väldigt fin på sistone..

Idag när han vaknade från sin tupplur var han så ynklig. Ögonen gick knappt att öppna och han upprepade pupi som betyder ont och pekade på alla delar på kroppen. Det gör så illa i hjärtat att se på honom när han lider så. Och man försöker ju göra allt för att det blir bättre. Här är han någon timme efter att han vaknat, dock har svullnaden kring ögonen redan gått ner.

 

Igen har jag städat som en tok, bytt alla sängkläder var och varannan dag, inte låtit dem torka ute ifall det då är pollen, gett Atarax, bara kryddfri mat, smörjat in kroppen dagen lång osv osv. I lekparken var det en mamma som frågade varför vi inte ger honom något, typ ett piller, som man ger mot huvudvärk. Förstår att allergi är svårgreppat om man inte har erfarenhet och det var ju inga illa menat men visst har man lust att ryta till, JA VARFÖR GÖR VI INGET när det enda man gör är kämppar för att det sku bli bättre. Men på eftermiddagen blev hyn plötsligt bättre, ja alltså inom några timmar var skillnaden märkbar. Kolla här. Visst har han exem men de stora röda fläckarna är ju borta.


VAD hade nu då plötsligt ändrats? Ja inget alls. Eller jo, han hade klättrat upp i vår säng och hoppade runt medan jag hängde tvätten och ur ögonvrån ser jag hur han faller från sängen och slår huvudet i golvet. Nu låter det värre än det var för det gick väldigt långsamt och han slog nog inte sig så illa men allergin blev förskräckt för efter det var skillnaden enorm. Hah! Kan ju dock inte använda detta som metod mot allergi, banka huvudet i golvet ett par gånger. Nu väntar jag med spänning hur hyn kommer att se ut imorgon. Hoppas hoppas den fortsätter gå mot det bättre.

Till sist får ni se en bonusbild på Umi och mig när vi fjantar oss i bilen medan vi väntar på F. Bilden är tagen på fredag eftermiddag och som ni ser är hyn ännu fin. Det går så snabbt från fin till illa, men som tur kan det också gå snabbt, från riktigt illa till fin. Nu hoppas vi på det bästa och om inte så kämppar vi vidare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar