tisdag 26 april 2016

Kampen mot atopisk exem - part VIII - update!

Jag skriver sällan om när och hur vi kommit över det värsta utan alltid när det slår till. Idag vaknade Umi nog rödfläckig och jädrans torr i ansiktet men inte alls lika illa som igår. Inte liksom lika svullet eller så. Kändes OK att vara ute i solen, ibland får man helt enkelt undvika solen när hyn är som värst.



På bilden ovan, tagen Kl.10 på morgonen, ser man att han visst nog ännu är röd men ändå på bättringsväg. Lite crazy frisyr har han men han hade precis slitigt av sig hatten.

Efter någon timme och vid lunch hade hyn redan ändrats till detta.

     

Och innan läggning var hyn riktigt fin. Svårt kanske att se från bilden nedan men det var svårt att fånga honom på bild.


Så ja, nu sitter man här igen som ett frågetecken. Vi har idag varit ute, inne, hemma, en sväng i trädgården, borta, i bilen, ätit allt möjligt osv. Som tur går dessa anfall oftast om lika snabbt som de kommit, när det väl släppt, kan ju dock ta ett par dagar. Trots att man varje gång vet att man antarligen inte finner ett svar eller att det överhuvutaget finns EN endaste orsak så funderar man sig galen. Man önskar ju så att man kunde underlätta på något sätt när det är som värst.

Min mamma ringde och sa att mimosa som vi har i trädgården kan vara något extremt allergent. Och ja vi har helt enorma mimosa träd/buskar. Men nu när jag kom hem och kollade på våra mimosa träd så fanns det inga gula blommor kvar, alltså inga överhuvudtaget. F påstår att de inte varit gula på någon vecka. Har själv inte ens lagt märke till det. Det har blåsigt så in i norden de senaste dagarna så kanske all pollen spritt sig omkring? Ja, vem vet, men jag tror nog på att det är en växt i vår trädgård eller omnejd som orsakat den senaste attacken och mimosa är ju en ganska sannolik bov. Nu hoppas vi att Umis hy får vara i fred!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar