tisdag 19 maj 2015

Umi 14 månader

Ett inlägg om vad Umi gör som 14 månader är säkerligen ganska ointressant för många men ett super sätt att ha det dokumenterat för en själv, för man glömmer ju. Fascinerande egentigen hur snabbt man glömmer.

- Umi går nu fritt omkring, fast kryper gör han när han har brottom, och han håller en också gärna i handen. Hans gåstil är ganska rolig för han böjer inte så mycket på knäna så det ser mycket styvt ut.

- Umi har kommit över sina bit issues angående mat. Han får ännu mest någon form av mos men äter själv (med händerna) pasta osv. Han är som en hyena när vi äter så han får smaka på allt och det mesta tycker han om. Det börjar bli dags att helt lämna bebismaten och övergå til helt vanlig mat. Han äter förövrigt väldigt mycket och  tycker egentligen om allt.

- Han är något otroligt envis och blir helt rabiat när han inte får som han vill och uttrycker det med att kasta sig bakåt och skrika så högt som möjligt så att ens trumhinnor nästan spräcks.

- Mellan sina utbrott är han på jätte gott humör och är rolig att umgås med.

- Han älskar att organisera, sätta saker och ting i lådor och ta bort dem. Allt som kan sättas nånstans och tas bort duger.

- Han är himla nyfiken, jätte aktiv och inte alls människoskygg. Han tycker om när det händer saker och ting.

- Han flirtar något otroligt med alla människor, i butiker, på caféer osv.

- Han har 5 tänder, fyra stora och en mini.

- Han babblar på hela tiden men inte så många tydliga ord förutom mamma, pappa, tasta (kasta), tiitii (försiktigt), kakka (betyder allt och ingenting), tata (allt och ingenting) m.m men kommunicerar tydligt när han exempelvis vill ha vatten.

- Umi älskar Xima och ibland leker de fint, då när Xima vill, men mesta tiden står han och pajar på henne och säger tiiitiiii tiiiitiiii som betyder "försiiiiktigt", eller drar henne i svansen eller tassarna. De senaste dagarna har han varit helt på hugget med henne så vi får vakta som hökar för trots att Xima har ett guldvärt tålamod så är det inte så kul att bli dragen i tassarna. Om hon skulle nafsa till så är det enkom vårt fel som inte övervakat. Xima har emellanåt fått gå på time out på balkongen, ligga i solen på sin madrass, då när Umi härjat som mest.

- Umi väger 10,5 kg och är ungefär 78cm lång. Har inte mätt honom sedan 1 års kontrollen och då var han 76cm och han har nog vuxit en del så kanske han till och med är längre.

- Han tycker om bubbelvatten. Han grimaserar något otroligt när han tar en klunk men vill genast ha mera.

- Han dräglar ofantligt mycket.

- Han är rikigt busig och gör allt som han vet att han inte får göra.

- Jag är stolt att vara hans mamma.

Umi vill ha mera bubbelvatten

Whoaaa, va det bubblar


1 kommentar: