lördag 13 maj 2017

Här har vi en super pappa!

Får ofta höra att F är en super pappa som är hemma med barnen, till och med när jag går ut med hunden. Where are the kids? Öh, ja hemma med sin pappa. Oh how wonderful. The modern man. Visst är det wonderful och visst har tiderna ändrats men han är barnens pappa. Det är inte underligare än det.

Jag umgås med väldigt mycket män i olika åldrar, allt mellan c.20 till 63, via jobbet då. Jag har inga kvinnliga kollegor, alls. Det att F är hemma medan jag jobbar väcker endast positiva känslor och ingen tycker det är konstigt. Kommentarerna jag fått av mina kollegor är att det är fint att se, uppfriskande, önskar att jag själv gjort det (varit hemma med barnen), respect och mer sånt. De har alla varit eller befinner sig i den positionen att de reser både långa och korta tider med jobbet och det har automatiskt blivit så i 100% av fallen att mamman/frun varit hemma med barnen. De säger alla att de önskar att de tagit mer tid mellan projekten, jobbat mindre eller på något vänster sett mer av barnen när de var små. Det är onekligen svårt att kombinera två karriärer när den andra är 300 dagar om året utomlands. Nu har dock nästan alla fruar/mammor nog också jobbat men fått sköta ruliansen på egen hand med hjälp av familj, de som haft dem nära. Jaja, allas livisituationer är ju olika och det viktigaste är ju att man gör så som passar ens familj bäst. Oberoende vem som är hemma. Traditionellt är det ju mamman som får sätta sitt på is medan pappan gör karriär. Säger inte att mammor inte vill vara hemma. Valde själv att vara hemma i över tre år och tycker fortfarande att det var absolut det bästa och kommer förhoppningsvis i fortsättningen ha perioder jag är hemma med barnen och att jobba 80% är helt kung!

Men tillbaka till super pappan!

Det som gör F till en super pappa är inte det att han är hemma med barnen, utan allt det han faktiskt gör.

Väcker små varma kroppar, kramar och myser i sängen, berättar om dagen som kommer, lagar lunchbox medan rufsiga hår äter morgonmål, agerar domare mellan bråk, förklarar, kramar, tröstar den slagna, berömmer när duktiga och leker fint tillsammans, borstar tänder och hår, fixar iväg den äldre till skolan, tar ut hunden med den yngre, veckohandlar, diskar, städar, tvättar kläder, leker, går på aktiviteter, fixar lunch åt yngre, tröstar trött liten, lägger och sova, väcker, plockar upp äldre, kan bedömma om en tupplur behövs eller ej, hittar på nya lekar, uppfostrar, kan samla sig när barnen är som värst och har genuint roligt med dem. Ja så mycket som kunde nämnas, men det är DETTA som gör honom till en super pappa.

Detta inlägg passligt morsdagen till ära, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar