torsdag 16 mars 2017

Första föräldramöte

Idag var det ingen skola, istället var det föräldramöte. Eftersom barnen inte ska vara närvarande och vi inte orka börja fixa med barnvakt för en halvtimmes möte så gick jag och träffade läraren. Hon började med att berätta hur rutinerad Umi är. Han vill ofta göra allt i exakt samma ordning, bland annat att alltid sitta på samma stol under lunchen, samma ställe under läsostunden och när han städer ska saker och ting exakt på rätta ställe. Det var SÅ roligt att höra för sån är han ju precis. Känns som att hon "sett honom" och förstått hur han fungerar. Hon berättade vidare att han är jätte social, leker med alla barn, delar med sig, lyssnar/lyder och följer jätte bra instruktioner, kissar nu för tiden varje dag på toaletten och verkar trivas jätte bra. Alltså vad härligt att höra!

Frågade lite hur hon upplever att kommunikationen på engelska fungerar och hon menar att det verkligen inte var ett problem, att Umi babblar på på engelska och kommunicerar fint med de andra barnen. Maltesiskan, som de även talar i skolan, försöker han också upprepa lite grann. Tänk, 4 språk i vardagen, inte illa.

Som hemläxa fick vi att öva använda sax, det var han nämligen inte så duktig på. Det har hon helt rätt i. Det var mycket trevligt att träffa lärarern, speciellt som kommunikationen annars är noll eftersom man lämnar och hämtar barnen vid dörren. Känns om att vi, speciellt Umi då, nu kommit in i systemen och det känns riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar