lördag 25 februari 2017

Små glimtar från vardagen

Ava har lärt sig en massa nya ord och börjat använda tvåordsmeningar, så som Tack tack MammaBye Bil och det bästa Umi Baby! Haha, det var så tydligt att hon förstod exakt vad hon sade och Umi blev förståss jätte upprörd, Umi ingen baby!



Var på stranden idag igen och det var så himla skönt. Inte alls så soligt och varmt som de senaste dagarna men urskönt och som ni kan se så behövdes vi inte trängas precis. Efter några timmar lek och lunch på strandcaféet åkte vi hem och Ava fick sova siesta medan Umi och jag pysslade på i trädgården i flera timmar. Härligt att vara ute så mycket. Umi är dessutom jätte duktig på att hjälpa med att föra ogräs och annat till komposthögen. Vi planterade om några plantor och fixade till lite med krukorna runt huset. Den enorma aloe veran vi haft i köket fick flytta ut och små stick som vuxit ut från den får fortsätta inne, som ni ser i fönstret.



Umi kissade för första gången i skolan, på toaletten, på fredagen! Hurraaa! Förutom den ena kiss accidenten har han alltså hållit sig varenda dag sedan skolan började. Från kl.08 till kl.14 är ju jätte länge. Puh. Han är lite gråtig på morgonen när vi lämnar honom men på strålande humör när man plockar upp honom och talar glatt om skolan.

Har träffat några nya vänner, riktigt sköna typer. Det förgyller ju alltid vardagen.

Vi planerar ett mega kalas när Umi fyller tre. Inte för att vi tycker att en treåring behöver ett mega kalas men för att det är roligt att bjuda hem folk på garden party och ett bra tillfälle att bjuda såna som aldrig varit hos oss. När man är ny någonstans så tycker vi dessutom att man får bjussa lite extra på sig. Funderar på att skippa grillande denna gång och fokusera på diverse snacks, umgänge, några få organiserade lekar och allmänt skön atmosfär. Får se vad det blir.

Har en arbetsintervju på onsdagen. Det är ju alltid spännande. Potentiellt kan det bli riktigt bra.

Kvällen var rätt hektiskt, kanske överdos av frisk luft, men när barnen äntligen var i säng var vi båda helt stirriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar