torsdag 12 januari 2017

Hemlagad pizza - så gott

Här om dagen lagade vi pizza vilket uppskattades av alla. Barnen fick kavla ut degen och lägga på fyllning, givetvis med lite hjälp. Deras pizza fick tomatsås som F lagat, mozzarella, skinka och oliver. Bilderna är som vanligt suddiga, hah! Varfär ändra på ett fungerande koncept.

 

Följande pizza blev helt suveränt god trots att den blev lite för tjock. Degklumpen var lite för stor så kavlande var en pärs så den blev inte lika tunn och knapprig som de andra men smaken fick 10 poäng. Den innehöll tomatsås, mozzarella, kronärtskockshjärtan, oliver, getost och paprika!Sen laga F ännu en pizza med kvarliggande degklump och tomatsås. På den blev det massa färsk chili, mozzarella och salami. Ingen annan åt av den och det var nu tur för svetten rann på honom för han lagt så mycket chili på den.


Blev ju en massa pizza över tills nästa dag, men de slank nog galant ner.

Det är så roligt att laga mat och baka med barnen för de tycker det är så spännande att vara med, smaka på alla ingredienser, hjälpa och sedan vänta på slutresultatet. Ibland har man visserligen små incidenter som när Umi hällde ut burken med bakpulver i en smet, jaja, sånt får man nu räkna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar