lördag 19 november 2016

Tortyr nattetid

Ja, ni vet, när man som småbarnsförälder är asigt trött och den lilla bara inte sover. Ava var i natt vaken i tre och en halv timme, mitt i natten. Tre och en halv timme! Hon som vanligt sover så bra. Hon försökte nog sova, hade ögonen fast, men snurra och tvinna som en torktumlare i sängen och fick inte tag i sömnen. Emellanåt grät hon lite och gnuggade sig om munnen. Min teori, ja man har ju alltid en sådan, är tänderna. Hon har haft mindre aptit än vanligt och varit mer retlig och ja, så ser man två nya tänder som sticker fram.

Förstår att hon hade det jobbigt men det hade nog vi med. Alltså stön vad man blir irriterad. Emellanåt skärper man sig och tröstar, sjunger och kramar tills man får nog efter en timme och fräser till, nej nu räcker det, nu får du faktiskt sova. Man blir ju också snäppet irriterad av att få sparkar i huvudet, i magen, finger i öga, vått dregligt finger i örat, och ja, att också bli påsutten. Försökte nog vid flera tillfällen lägga henne i egen säng var hon vanligvis sover men det ville hon inte. Vid kl.05.30 somnade hon äntligen om efter att ha fått värkmedicin men när jag hörde Umi ropa något från sängen halv sju tiden tänkte jag neeeeej. Gick snabbt och sa att det är jätte skönt att sova mera till vilket han svarade Umi sova nu, sen vakna. Ja precis så! Som tur sov vi alla sen till kl.08. Kaffekokaren går varm idag!

Såhär såg nattterroristen ut några dagar sedan. Varmt och skönt ute!

 

Och igår såg det ut såhär. Det öste ner precis hela dagen! Men faktiskt är det första dagen sedan våren som det regnat non stop, så kan inte klaga. Barnen tyckte också det var roligt att hoppa i pölarna i vår trädgård.4 kommentarer:

 1. Usch jaa! Det där är jobbigt. Björn hade i somras/början av hösten en sådan period. Det började så A for på jobb o höll i sig i 3v. Varje natt!! Trodde jag sku bli galen. Men sen gick det om helt plötsligt..! Hoppas hon börjar sova igen den lilla sötnosen - kämparkramar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre veckor!! Nå huj. Det är verkligen tortyr. Allt blir lite suddigt och luddigt. Jag hoppas redan på bättre fiilis inatt 😉

   Radera
 2. Låter bekant. Vi har hållit på i ett par veckor. Sover gott varannan natt och varannan är helt horror med vakande flera timmar eller skrikande varje timme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just sådär, i natt vaknade inte Ava en enda gång (yes!), men Umi klaga om sitt täcke i ett par repriser och tyckte hunden inte sku tala utan sova när jag hörde hur hunden gnydde i drömmen, haha. Kram på er!

   Radera