fredag 18 november 2016

Att göra något negativt till positivt

Umi fick mitt i allt sluta på sitt utedagis, var han trivats så väldigt bra. Läraren beslöt att hon inte känner sig kapabel att fortsätta med barn under tre eftersom de flesta var fyraåringar och tvååringarna behöver så mycket mer. Jag blev jätte besviken och upprörd mest för att jag tycker det är fel att Umi ska lida av dålig planering. Jag kan förstå om hon enkom vill jobba med äldre barn men det har hela tiden påpekats att det behövs och lovats att det kommer - en till lärare. Det finns mycket att säga om situationen men blir så eld och lågor att bäst att låta bli.

Vad ska Umi göra nu då? Ja, som tur är båda F och jag hemma över vintern så vi har ju möjlighet att aktivera barnen hur mycket som helst, vara ute, fixa playdates osv men det är förstås inte samma sak. Jag kontaktade en kompis igår kväll som har barn i nästan samma ålder, båda 6 månader yngre. Jag vet att hon är jätte aktiv och hittar på en massa. Fick super tips och efter lite e-mailande hit och dit, så är både Umi och Ava inskrivna i karate klubben. Hah! Min kompis sa att det är helt super, jätte aktivt, lek, spring, hinderbanor och hon som drar kursen är toppen. Yes! Så peppad!

Så nu har vi en till aktivitet i veckan. Vi går redan på art & crafts på måndagar, det har vi hållit på sedan våren. Önskar hitta något till ännu och sen med några playdates blir ju vardagen riktigt bra. Umi är nu 2 år 8 månader så tycker inte han måst gå på dagis men han behöver aktiviteter och andra barn. Just därför var utedagiset så bra för det var tre dagar i veckan från Kl. 8.30-12.20. Ava tycker också det är kul med andra barn (hon är nu 1 år 4 mån) men behöver inte dem ännu lika intensivt som Umi.

I februari får han eventuellt börja i Mellieha Primary School på Kinder 1, vilket jag är lite emot. Skolan har bra ryckte så det är inte ett problem men han borde egentligen börja först i Oktober 2017 så börjar han nu är det en tidig grupp. Det är ju inte som ett nordiskt dagis, utan varje grupp har ett klassrum i skolan, som är stor, ja det är hela lågstadiet i samma byggnad, och de är i princip inte alls ute. Vet inte hur Umi sku klara av att vara mellan kl.08-14 i ett och samma rum. Pust. De måst också kunna själv gå på toaletten, dra ner och upp byxorna, torka osv, vilket han ännu inte helt bemästrar. Vi hinner dock öva, heh.

Nå, får nu se hur det blir, men för tillfället njuter vi av lyxen av att alla vara hemma, hitta på en massa roliga aktiviteter och aldrig ha brottom. Ideal tillvaron egentligen! Som bonus kommer mina föräldar på tisdagen.

2 kommentarer:

 1. Åh - det är så jobbigt med dagis! Och så synd att det tog slut bara så där, utan någon förvarning!
  Förstår definitivt att du vill ha aktiviteter - jag blir också galen av att hela tiden ha allt ansvar för deras underhållning. Alla mår bättre av omväxling ibland :)
  Kanske det finns nån musiklekis eller nåt sånt att gå till? Det älskar båda våra barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé ja! :) Varit dåliga på att gå på musikaktiviteter men det skulle de garanterat tycka om! Ska forska lite. Tack för tipset!

   Radera