fredag 28 oktober 2016

Modica - Södra Sicilien

Resan gick super bra trots att det inte gick 100% enligt planen. Tanken var att Umi plockas upp från utedagiset kl 13 och sen åker vi hemifrån kl.14. Umi brukar vara super trött och somna som en sten och Ava hade också hållits vaken. Vi föreställde oss att de slocknar som ljus i bilen och sover vägen till färjan + tiden i kön innan man kör in. Ava slockna nog genast men Umi höll sig nyfiket vaken och undrade var den där båten är och Sisisi, som han visste att vi sku åka till. Kön gick på fem minuter och vi fick genast köra in i båten. Med andra ord sov Umi inte alls och Ava endast en halv timme. Oh well, istället hade vi nu en extra timme att underhålla dem eftersom vi nu stigit ombord en timme innan båten ens åkt iväg. Men! Det gick så jätte fint! Barnen hitta barn att leka med så alla hölls på gott humör trots att det emellanåt såg lite slappt ut. Xima som fick bli i bilen var också jätte duktig.Vi har hyrt en lägenhet via AirBnB och hittade stället ganska bra medan regnet smattrade mot bilrutorna. Insåg dock att eftersom boendet är mitt i gamla stan så finns det noll parkering och man kan varken köra eller använda sig av vagnen ända fram för det är tusen trappor i alla riktingar. Det är som att bo i en labyrint men vi beslöt oss att inte perkla oss över det utan fokusera på hur fint det är och helt enkelt bära/låta barnen gå. Allt funkkar med rätt attityd.

Bilden tagen idag för det var bäckmörkt när vi kom fram igårkväll, men någonstans där i smeten bor vi!

Eftersom vi kom fram rätt sent och barnen inte ätit middag var vi väldigt glada att vi hade lagt rester från middagen dagen innan i en burk i en kallväska så det bara var att värma upp. F gick ut i mörkret och sökte reda på en flaska vin, ost och bröd som vi satt och smutta på efter att barnen lagt sig. Det kändes så italienskt! Hah.

Ava vakna som vanligt kl.06 trots att de lagt sig senare än vanligt. Lägenheten är verkligen stor vilket är skönt när man reser med barn och hund. Som ni ser är kaffet på där till vänster. Det absolut vikigaste på morgonen!
I brist på babymatstol kan Ava bra sitta på normal stol fast man får hålla stenkoll för hon stiger upp stup i kvarten och hoppar jämnfota.


Idag har vi faktiskt shoppa lite. Skor till både Umi och mig och några klädesplagg till barnen som de behöver. Barnen sover siesta som bäst, sen blir det en promenad här i gamla stan och ikväll blir det  middag på restaurang. 

Otroligt hur allt, miljön, naturen, maten, byggnaderna, människorna, ja allt, ser annorlunda ut trots att vi bara är ett par hundra kilometer norr om Malta. Så kul att vara på resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar