fredag 21 oktober 2016

Mediciner i mängder

Igår natt hosta Umi massvis. Torr irriterad hosta. På morgonen var han helt pigg och åt sina flingor med god aptit. Hosta dock redigt mellan varven. Vi gick ut en kort sväng för att rasta oss alla. Han var sen så himla trött pga dålig nattsömn så han skippade lunchen och sprang själv till sängen. Sovande var dock inte långvarigt pga hostan. Stackaren. Han sov dock någon timme lite senare.

Anade när han vakna att han har ont i halsen. Lite frukt åt han dock och skämtade och lekte med Ava. Plötsligt med andningen mycket sämre. Hostan var inte lika illa men han andades så kraftigt att revbenen syntes vid varje andetag. Eftersom han haft bronkitis två gånger (spenderade båda gångerna 4 nätter på Jorvs sjukhus) som yngre har vi både Ventoline & Flixotide hemma så jag sprutade båda. Tyckte dock att effekten var minimal. Nu hade det blivit eftermiddag och andningen kändes ännu sämre. Läkare!

Jag vill inte självmedikera honom eller ta beslutet ifall inhalatorerna är tillräcklig. Inte roligt att börja tvivla mitt i natten. Eftersom man på Malta träffar läkare via apoteket så är det bara att gå dit. Umi var så eländig så alla i vänterummet släppte oss förbi kön. Så tacksam!

Läkaren konstaterade snabbt att han har öroninflammation och halsinfektion (toncillerna var enorma och variga) men att andningsvsårigheterna inte ännu nått lungorna vilket hon tyckte var märkligt eftersom han så tydligt hade jätte svårt att andas. Eftersom han inte vid sin sjukhuvistelse två veckor sedan fick antibiotika så gavs det nu. Hon gav även en kortisonkur för andningssvårigheterna. Vi ska också fortsätta med Ventoline och Flixotide i två veckor.

Så ja, det blev en hel del mediciner då, men är så glad att jag fick den där nej nu till läkare känslan. Tror att han aldrig hann bli helt frisk om halsen nu var i såpass dåligt skick eftersom läkaren på sjukhuset sa att anginan säkerligen orsakat den höga febern. Nu hoppas vi att vi får bukt på alla eländiga bobbor så att vi kan starta om med nytt blad. Stackaren har inte ätit något annat idag än flingorna på morgonen, lite nektarin och isglass. Har dock lärt mig att småbarn klarar sig hur bra som helst på nästan ingen mat alls någon dag, så länge de dricker. Imorgon nya tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar