fredag 2 september 2016

Till läkaren pga myggbett

Det hade jag aldrig trott, att jag skulle besöka en läkare pga några myggbett. Är inte den som i första taget springer till läkaren, säkert på gott och ont. Har ju skrivit förrut att Ava får såna eländiga bölder av myggbett och nu fick hon igen nya idag. Tyckte de såg väldigt fula ut så denna gång beslöt jag att besöka läkaren. Det går så smidigt här på Malta för var och varannat apotek har en läkare vart man inte behöver beställa tid utan man bara går och det kostade 10e.


 

Läkaren höll med om att det var en väldigt agressiv reaktion Min oro är egentligen vad som sker ifall ett bi eller liknande sticker henne. Om hon är till denna grad allergisk mot myggbett så vad kunde hända med getingar? Detta kan man dock inte veta på förhand. Läkaren skrev ut en antihistamin som hon rekommendera ge dagligen säsongen till slut för att undvika bett (blir ju också bättre sen när värmen lugnar sig och man kan börja ha lite kläder på barnen) och Fucidin som är en kortisonkräm med antibiotika. Hoppas dessa nu hjälper.

Febern då? Ja, den har sjunkit. Vid sista mätningen hade hon 37.4 men på förmiddagen endast 36.4 så den svajar ännu lite men inte i närheten av 39C. Förhoppningsvis stannar den nere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar