torsdag 7 juli 2016

Planera inför resan

Om exakt tre veckor flyger jag med barnen till Finland. Vi skall vara där i 12 dagar. Ser så fram emot, ja egentligen allt, familjen, sällskapet, vänner, skogen, havet, reissumies, lax osv. Listan är lång. Är inte nervös men ser inte heller fram emot flygresan. Som tur är det direkt flyg. Inte helt lätt att resa som ensam vuxen med två barn som vid resan är precis fyllda 1 år och 2 år 4månader, men å andra sidan har jag ju vanan inne att klara mig ensam med dem båda.

Det som är intressant är vad vi ska ha med oss. Får börja gå igenom redan nu för har ingen aning vilka kläder som mera passar. Här är de ju endast i kalsonger/blöja förutom när vi går nånstans. Då tar man det tunnaste man har och ett par sandaler. Dagens sommarflicka.


Vi ska vara på lande så får ta med stövlar, regnbyxor/jacka, mjukiskläder, olika skor, tröjor, simkläder, kläder för sommarvarmt och kläder för nordiskt ruggväder. Får såklart följa med väderleksprognosen men ja, oftast behövs lite av allt. Det finns dock tvättmaskin så mycket behöver jag inte, men som sagt, lite av allt. Blir skönt att ströva runt i stövlar och tjock tröja. Insåg att Umi inte har några passande skor förutom sandaler och stövlar så får kanske inhandla ett par lenkkare innan resan. Annars kan barnen dessutom låna varandras kläder så man kan klara sig med ett par tunnare tröjor och ett par tjockare. Umi vill ibland med våld ha på sig Avas kläder och då får han det. Han ser ganska gullig ut i lite för korta ljusröda leggings men visst ska han få ha dem om han vill. Han försökte oxo klämma foten in i hennes sandaler och skrek förtvivlat när det inte gick.

F hänger redan läpp när han tänker på att vi skall iväg. Urtråkigt tycker han. Vi är inte speciellt vana att vara ifrån varandra så han tycker 12 dagar känns som en evighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar