torsdag 7 juli 2016

Nya rutiner

Vi brukar ofta vara nånstans en sväng på eftermiddagen och komma hem vid kl.18 och börja laga mat. Ava matas undertiden den andra kockar. Sen får hon också sitta vid bordet när vi andra äter. Om Umi inte äter samma mat som vi, vilket han oftast gör, så får Ava och Umi äta tillsammans. Men nu är det för varmt att gå ut vid fyra, till och med innan klockan fem så nu har vi lite fått ändra våra rutiner. Nu har jag lagat maten färdigt (F har kommit hem just vid klockan sex) samtidigt som barnen strider över samma leksak, Ava hänger i mitt ben (hon har varit mammig och famning de senaste dagarna säkert pga två nya tänder) och det råder full kaos. Det har varit svettigt värre men just innan klockan fem gassar solen i trädgården och det är förbaskat hett. Så nu klockan sex äter vi alla och sen har vi gått ut. Så skönt!

Vädret är perfekt då, varmt och skönt men inte hett. En dag var vi till stranden och kom hem vid åtta. Ava hade vart lite gnällig hela dagen och helt svettig. När hon doppades ner i det fantastiskt sköna havet så såg man riktigt hur lättad och hur skönt hon tyckte det var. En annan kväll var vi i café-lekparken var vi träffa vänners vänner och där var fullt med folk. Umi lekte som en galning med alla barn och var så glad. Han sprang och sprang, måste ha tyckt det var urskönt att inte bli sådär kanon svettig, fast svettig blev han ändå men inte på samma sätt. Igår gick vi på en längre hundpromenad, alla tillsammans, Ximas fördelsedag till ära.

De dagar F kommer tidigare så är det inte lika hektiskt vid matlagningen för då kan den andra ju underhålla barnen men de är tokrastlösa femtiden och det gör ju inte det bättre att det är +32C inne.

Ikväll skall vi till Paradise Bay var vi planerar strandhäng och simning kombinerat med restaurangbesök. Hoppas det blir lyckat. Umi är i allafall väldigt motiverad. Han sprang till sängs för sin tupplur och sa tuti, sen pappa komma motorcykel, sen stranden, simma, mamma sandkaka, seeeen pizza. Verkar ju lovande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar