måndag 18 april 2016

Veckoslutet som gick

Veckoslutet kom och gick och oj vad vi njöt. F jobbade dock halva lördagen men vi hann med fast vad denna helg. På lördag förmiddag gick barnen, xima och jag ut och promenera med min nya vän Linda, hennes baby och hund. I en och en halv timme promenerade vi och alla trivdes. Lindas hund är en rescue hund, en staffordshire bullterrier med det trevligaste lynne. Absolut urgullig. Måst ta bild på hundarna nästa gång, så söta ihop. Xima fick vila upp sig efter promenaden. Kolla förrästen hur brun hon igen blivit av solen. Hennes mage var ju helt ljusröd under vintern i Finland.


På kvällen gick vi ut och äta och klarade igen oss med hedern i behåll, hehe. På söndag morgon åkte vi till Mellieha Holiday Center som i folkmun kallas Danish Village. Har hört att det är fint att promenera runt, finns en simbassäng, café/restaurang och en butik med danska varor. Var nyfiken att se vad det riktigt är för något. Det var verkligen en dansk by, alla skyltar på danska osv. Det är en dansk arkitekt som designat stället (byggt 1979) och även idag ägs det av ett danskt företag och i princip är det enkom charter resor från danmark. Vi gick en runda bland villorna trots att det stod residents only men vi tänkte att jag smälter bra in bland danskarna med mitt blonda hår och sen mumlade jag lite oklart hej så där på danskt vis så alla hälsa glatt och ingen titta suspekt på oss. Lekparken var dock ingen höjdare men vi hittade några sköldpaddor.Sen kom Linda med babyn, som är 3 mån, på grillning. Hennes man var på arbetsresa så honom får vi träffa först nästa helg. Det var helt super. Hon var hos oss hela eftermiddagen och solen sken, maten blev god, vittvinet välkylt, vi skratta massor, barnen sov en lång siesta och det var allmänt gemytligt. Just sådana dagar som man önskar sig.


Idag var jag med barnen i café-lekparken och när F kom hem från jobbet åkte vi, igen, och kollade på bilar. Vi ska ju köpa en här. I mars var det svinbilligt att hyra bil, 140e/mån, men nu går det upp rejält för varje månad och ska vi alls köpa så är det now or never. Hittade en som vi ska provköra imorgon. Det är en ljusröd (eller en nyans, kanske lite åt lila hållet) Toyota Passo. Hehe, inte direkt första valet av färg men annars hade den allt som vi behöver dvs priset, storleken, gott skick, både vagnen och Xima ryms i bakluckan, den är liten och smidig för parkering, har AC och 2-3 års garanti. Bilder på bilen kommer om vi gör deal. Nu får ni se Ava istället.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar