lördag 12 mars 2016

Flytten närmar sig

Vi var en sväng till huset idag och hälsade på den spanska familjen som bott där. De höll på att flytta ut och städa undan och eftersom de har en liten pojke så fanns det ett par grejor som de undrade om vi ville köpa och det ville vi. Två roliga barnrumsmattor, ett barnbord med stolar och ett cirkustält. Sånt kommer ju alltid till använding, speciellt mattorna eftersom golven är kalla och Ava är i öva-krypa fasen. På måndagen flyttar vi in! Känns super. Massa att fixa för att få det att kännas hemma för inredningen är så att säga inte riktigt i vår smak (gammalmodigt, spets, blommigt osv), hehe, men tack vare våra grejor som kommer (ser lovande ut att även de kommer må eller ti) så tror jag det blir riktigt bra. Husets ägare (ett äldre maltesiskt par) som är jätte trevliga lär dock vara ganska fästa i sina saker för de byggt den delen av huset själva så man får lite finkänsligt byta ut lampskärmar, ta ner spetsvolanger med mera. De lär dock vara jätte hjälpsamma ifall man behöver hjälp med något.

Spanjorerna har varit borta under vintern så trädgården är lite av en djungel så även massa att fixa där. Mina föräldrar kommer på besök om mindre än tre veckor så kanske de kan ge goda råd om trädgårdsskötsel. Det är inte min starka sida men lär mig gärna och ser fram emot att börja rensa, riva och fixa. Spanjorerna sa att olivträdet ger en massa goda oliver, att man kan förvara dem en månad eller så och sedan är de ready to eat. Vet inte riktigt hur man bör förvara dem men får googla lite. Plommon och fikon lär det också finnas i överflöd av. Tänk att ha oliver, fikon och plommon från egen trädgård. Lyx. Måst ta före och efter bilder av både trädgården och hemmet, så får jag visa sen!

Och ja, haha, har glömt berätta om grannen, Philippe, och hans katter. Philippe, en fransman, bor då i husets övre del (huset är i en backe) och han har några katter som lär vara som hans barn. Ägarna var lite oroade för katterna med tanke på Xima men vi övertalade dem att det nog säkert går bra. Xima är ju helt löjligt intresserad av katter så hon kommer ju att få hjärtattack av att ha katter så nära inpå. Stackars katter... Fick också höra att det finns fina kameleonter i trädgården. Undrar hur länge de kommer att stanna för Ximas stora hobby i Gabon var att jaga och fånga ödlor och sedan leka med dem tills de dog. Charmigt, yes! Jag hoppas kameleonterna fattar att hasa sig iväg före Xima nosar upp dem för de lär ju inte vara så snabba, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar