tisdag 22 september 2015

Umi 18 mån och Ava 2 mån

Nu får det bli ett inlägg om Ava och Umi, vad de gör idag, för det är så roligt att se tillbaka på det senare för man glömmer ju, och ack vad man glömmer snabbt.

- Umi går i parken och älskar det. Han klättrar upp och rutchar själv ner för mellanstora rutschbanor. Han kan sitta i stor gunga och hålla i själv. Han bakar kakor och bygger i sanden.

- Han är helt besatt av riskakor. Det första man hör honom säga på morgonen och det sista han säger innan han somnar "iiiiskaka".

- På rådgivningen bad de oss estimera hur många ord han kan, de tippa på 30-40. Ja, kanske det, svårt att säga, många ord har vi inte ännu luskat ut vad de betyder, så som "eika" och "ika". Sen säger han tydligt "håll i", "encore" (mera på franska), "babbaaan" (banan), "nektarin", "tutu" (tutten), "gugu" (groda) osv. Det är ganska lätt att förstå vad han menar trots brist på längre förklaringar. Han går också omkring och säger "nä" och svänger på huvudet på sidan, eller "non non non".

- Han har 11 tänder, om vi räknat rätt. Nedre och övre baktänderna har kommit under senaste veckorna. Han har börjat drägla igen efter att det redan tagit slut.

- Han är så nyfiken, glad och social. En riktigt goer typ.

- När man borstar hans hår och säger, gå och visa åt pappa, så tar han borsten och går så stolt över till F och snurrar runt med ett fånigt leende.

- Han äter jätte duktigt själv med sked och gaffel. Eller bäst med gaffel, då trillar det mindre. Morgongröten matar vi ännu dock för den är så het.

- På kvällen när man frågar om han vill gå i badet så börjar han helt hysteriskt städa alla sina leksaker. Innan varje duplobit eller bok är på sin plats vägrar han gå. Praktiskt! Det är något han lärt sig i parken så detta städsystem innan badet har han själv infört.

- Umi är 81,5 cm och väger 11,4 kg.

- Han är härligt söt med Ava. Hämtar filt och tutten och har inte visat några tecken på svartsjuka.

Vad gör Ava då?

- Ava har börjat sova på natten, hurraaa! Och därav också mer vaken på dagen.

- Hon ler och svarar på tal.

- Hon sover enkom på mage förutom i vagnen på promenad och givetvis i bilstolen. Hon är lätt att ta med och är nöjd när det händer saker o ting.

- På 8 veckors kontrollen var hon 5175 g och 57,1 cm. I jämförelse var Umi på 7 veckors kontrollen 5545g och 60 cm.

- Ava är mycket mörkare än Umi, här blir det nog inte några blåa ögon.

- Hon är frisk och växer bra.

                          

4 kommentarer:

  1. Kiva att läsa! Detdär med riskaka är nog så komiskt, Umis gamla kompis här i Haga vaknade 3.30 inatt och krävde att få sin Hiiiih-kaka. <3
    Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha va roligt :) Dagens barn och riskakor alltså, komiskt!

      Radera
  2. Härligt! Och det där med städmani innan badet, det är ju så bra så man tror att det inte är sant :D

    SvaraRadera