onsdag 26 augusti 2015

Meningslöst

Nej, vet ni, idag känns det bara meningslöst att skriva om hur vi sover och vad vi äter, trots att det är den vardag vi lever i nu, när man tänker på alla miljontals människor som flyr misär, krig, våld och helt enkelt inhumana livsförhållanden. Så sjukt grymma öden. Folk som sätter allt på spel för att de måst. Och fan vad upprörd jag blir av folks (i exempelvis Finland) pissiga attityder mot dem som kommer och behöver vår hjälp. Argument som att först ska vi hjälpa våra egna i behov och att man ska hjälpa folk i sina egna länder, att de inte ska komma hit fungerar inte och är så lamt. Vi har resursser att hjälpa dem som kommer och tanken att lite fixa i "deras egna länder" är fan så naiv. Folk behöver akuthjälp nu, genast, och i "deras länder" går det inte att leva, och uppbyggande av ett samhälle tar tid, om ens möjligt i vissa fall. Hur har folk, vissa, tyvärr många, blivit så kalla, inhumana, oempatiska, rasister och what not?

4 kommentarer:

  1. O sen vill man ändå skära i biståndet? Så jag fattar inte, inte vill man hjälpa dem hit eller de som är här och inte hjälpa i de länder som har det svårt! Helt sick!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, ush, hjälpa ska man inte.. det är ju "dom där" och inte "vi".

      Radera
  2. Hela samhällsutvecklingen i dethär landet är så ångestfylld nu!!! Vad har hänt med humanitära värden och medmänsklighet kan man fråga sej.

    Hälsar,
    Heidi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!? Så så trist och ofattbart.

      Radera