onsdag 29 april 2015

Under the same roof - stories from near and far

F har under vintern och våren tagit del i en teater grupp och resultatet av workshopparna kommer här. Ska bli kul att gå och se en av föreställningarna.


Såhär beskrivs projektet på Teater Universums hemsida:

Ett 1 års samarbete mellan invamdrare som studerar svenska och teaterproffs kulminerar i tvärkonstnärliga föreställningar med kulturell diversitet 15-17.05.2015 på Universum. Projektet "Under the Same Rof" för fram invandrares livsberättelser. Arbetsgruppen, som består av medlemmar av Teater Mars, har sedan december 2013 arbetat regelbundet med invandrare i Helsingfors och Borgå som studerar svenska och som är i olika faser av integration med det finska - och det finlandssvenska. Deras respektive bakgrund är mycket olika och fascinerande, och belyser Finland från nya håll. "Under The Same Roof" för fram dessa intryck, synvinklar och öden genom olika teatrala berättarstilar. Med hjälp av bild, video, musik, publikens deltagande m.m. presenterar deltagarna både rörande och roliga synsätt och berättelser från liv "in transit".

Slutresultatet blir en mång-fasetterad föreställning där besökarna också får tillfället att dela med sig av sina egna historier, om de så vill. Man kan nämligen inte som åskådare undgå att reflektera över sitt eget liv - och hur lika alla tänker, känner och drömmer, oavsett bakgrund osv. Det blir en föreställning om människor  i omvandling, oberoende av bakgrund, nationalitet eller livssituation. Människor födda i världens olika hörn delar liknande minnen, drömmar, livshistorier och människorelationer. Det främmande blir igenkännbart, det vardagliga blir dramatiskt. Initiativtagaren till projektet är skådespelare/regissör Oskar Silén. Med sig i arbetsgruppen har han skådespelarna Max Bremer,  Kajsa Ek, Christoffer Strandberg och ljusdesigner Roni Lindholm samt producent Christoffer Allén och praktikant Emilia Lax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar