söndag 5 augusti 2018

Ett försiktigt hej

Ja det var då länge sen. Våren gick och sommaren kom. Skolan tog slut, här är barnen sista dagen i skolan innan 3 månaders somarlov. Ja det är verkligen länge så de går nog en del också i sommarskola och hos dagmamman. Korta dagar från Kl: 8.30-12 så man hinner också simma, svettas, grilla, träffa vänner, äta glass och leka på stranden


Här är varmt +32, i skuggan med fuktighet som heter duga. Men eftersom vi inte flyttade på våren som vi planerat eftersom vi inte hittade något av intresse så fick vi det som tur löst på andra sätt. Vi fick en AC installerad i köket/vardagsrummet och sedan investerade vi i en simbassäng. En sådan typ 1.8mx 2.5m som man bygger ihop. Alltså guldvärt. Så himla skönt att det inte är sant. Barnen har blivit riktiga vattendjur. Umi har simglasögon och dyker och simmar runt utan armpuffar och Ava är jätte dukig på att simma dock oftast med armpuffarna.





Ava hann också fylla 3 år, lämnade blöjan tidigare på våren och slutade använda tutten (nappen) någon tid sedan. Väldigt smidig process. Em kväll lämnade vi bara bort dem och den har aldrig nämts sedan. Perfekt ju! Det har också blivit många roliga cyckelturer, Ava fick nämligen en balanscyckel av mina föräldrar. Nu har de var sin cyckel och det går minsann undan.



Jag har jobbat på och F likaså emellanåt, beroende hur de passat med mina arbetsturer osv. Han jobbar ju som freelance dykarinstruktör så det är väldigt smidigt när han kan tacka ja när det passar. Jag var en sväng till Finland i Juni en vecka med barnen och F tog dem till Frankrike en vecka och hälsade på sina föräldrar i juli. Denna gång åkte vi inte alla tillsammans. Han jobbade och var med Xima när vi for till Finland och jag gjorde detsamma när de åkte till Franrike. Ibland är det inte så tokigt att dela på sig lite. Passade helt enkelt bäst så. Barrnen har sina faser, Ava är envis och Umi testar gränser men de är nog sådana guldkorn till barn. Speciellt att resa med dem ensam är inga problem alls. Beteer sig som gamla resenärer.

Jag omotiverad en morgon att promenera när resten av familjen var i Frankrike.


Det som dock garanterat varit det största denna vår är att familjen växer och en baby förväntas anlända om typ en månad. Jajamen! Plötsligt blir vi fem + Xima. Det förklarar också behovet till att flytta. Behöver helt enkelt mera plats, ordentliga väggar och mindre mögel. Vi börjar kolla pånytt efter passande boende om ett par månader, efter högsäsongen. Priserna påverkas verkligen av säsongen så bara att ha is i hatten och vänta ut det.


Så att sånt! Jag jobbar ännu 10 dagar sedan ska jag bara jäsa i värmen och kyla ner mig i poolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar