lördag 10 mars 2018

Ny vardag med nytt jobb och eventuell bostadsjakt

Här händer en hel del. Jag har börjat denna vecka på nytt jobb, i en för mig helt ny och främmande bransch. So far so good. Trevliga nya kollegor. Vi är ett team på 5 som började samtidigt så man behöver inte ensam gå runt och se ut som ett frågetecken. Efter ett par veckors inskolning börjar det sedan på riktigt. Kommer efter skolningen att jobba skift, två veckor kl.09-17 och två veckor kl.17-01. Får se hur det kommer att kännas, kvällstrött som man blivit med åldern. 

F håller uppe hemmafronten. Vi tycker det är härligt att ha möjlighet att ha ena föräldern hemma när barnen är små. Skolan slutar dessutom redan kl.13.30 så vi slipper fundera på alternativa lösningar. Kanske F dessutom kommer att kunna dyka på våren/sommaren de dagar som jag jobbar kvällskift. Vi får se hur det börjar löpa när jobbet väl kommer igång. 

Vi leker med tanken att flytta, här i Mellieha. Finns en del grejor här hos oss som vi tröttnat på trots den suveräna trädgården. Men tamme tusan vad hyrorna skjutit i skyarna under de två åren vi bott här. Det är helt absurt. Mäklarna är också ett skämt. Man får pressa så in i norden att komma nån vart. Vi hade sett ett hus, med trädgård, med fantastiskt utsikt inom vår prisklass eller ja verkligen i övre kanten men vore ha varit värt det. Frågade några mäklare om huset, för alla bostäder finns på alla mäklares sidor. Ja, det är en djungel. Men fick bara oklara svar om att det snart blir ledigt men man vet inte exakt osv. Till sist gick vi och ringde på och frågade de som bodde där om de tänkt flytta och om vi kan få nummern till hyresvärden. Mannen skratta och sa att de bott där i fyra år och har inga som helst tankar på att flytta. Ja ja där ser man sen. Har inte ännu hittat något vettigt. Såg ett intressant "townhouse" i centrum av Mellieha med gåavstång från skolan med en stor innergård och enorm tak terass med härlig utsikt, men utan parkering/garage. Vilken mardröm, så ja, det går inte. Nå, i får se hur det framskrider. I värsta fall får vi bo kvar. 

Barnen mår bra och säger mycket lustiga saker som man konstant borde skriva upp. På fredagen kommer mina föräldrar vilket vi ser jätte mycket fram emot. På lördagen har vi ett litet kalas för Umi som fyller 4 år. Hans bästis Nina, från klassen, kan inte komma men hoppas att de andra inbjudna kommer. Vi skippar the maltese style birthday party och kör på chips/popcorn, frukt, juice (kaffe och kanske någon kall öl för vuxna), glass och som lek mete. Umi tyckte det lät bra. Eller det är faktiskt han som planerat det så. 

Idag var det +21C i skuggan. Aj että vad vi njöt. Fick sedan dille och fixade en massa i trädgården med Umi medan Ava sov siesta. Det är som en djungel efter vintern, så mycket att rensa. Har redan förra veckan rivit upp massvis av ogräs, klippt ner det enorma mimosa trädet innan det slår ut i blomm, så idag planterade vi om några plantor och fixa med krukor och sånt. Man kunde hålla på hur mycket som helst. Ja, trädgården, den tycker vi minsann om, men om det bara var lite modernare inne, ha ordentliga väggar (inte bokhyllor...), ens en dörr man kunde stänga, AC för att kunna leva med +38C INNE på natten osv osv. Men som sagt, får se hur det blir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar