söndag 5 februari 2017

När man blir riktigt trött på sitt barn

Ush, man känner sig så rutten när man exploderat på sitt barn. Tror de flesta föräldrar kan känna igen sig. Man säger en gång, man säger två gånger, femton, man förklarar, man säger lite strängare, man hotar lite och ja så vidare, tills man inte mera orkar, när barnet fortsätter att göra det som man förklarat att inte är bra och den desutom vet och förstår att inte är bra. Man ryter till och barnet gråter och alla är sura. Jippii liksom. Efteråt funderar man om man ändå kunde ha betett sig annorlunda, men i stunden går det helt enkelt inte. Nåja, nya tag imorgon!


Förutom denna incident har vi haft en super härlig helg. Toppen väder, vi har hängt på stranden med vänner, vi har promenerat, vi har fixat i trädgården, vi har fått sol på näsorna, vi har haft vänner hos oss och grillat, vi har njutit, slappat, ätit gott och ja, bara varit. Precis vad man behöver!

2 kommentarer:

  1. Åh så jag känner igen mig! Vi är inne i en fas där båda två testar gränserna hela tiden. Lägg på det att min man har varit bortrest och så har vi en härlig soppa där jag är trött och i behov av ombyte och så är det klart! Pust. Nya tag nästa dag bara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja pust alltså! Låter som du har fullt upp!! Men ja, det är bara att ta nya tag och hoppas på mer tålamod nästa dag.

      Radera