fredag 30 december 2016

När kläderna möglar i skåpet

Jajamen, de gör det här. Kläderna, speciellt jackor och sånt, har möglat här hos oss. Båda våra Northface jackor och barnens halare har ett lurvigt lager på sig. Fy sablar! Har tvättat av dem, de har torkat ute i solen och nu hänger de vid brasan. Trots att man nu får dessa i skick så luktar skåpena unket så det gäller att ha skåpdörrarna öppna, fortsätta vädra och elda. Så som vi redan gör dagligen men det är ju så fuktigt. Idag var det den kallaste dagen hittills. +10 C ute på morgonen och inne har det varit +15 C hela dagen. Vi har eldat sedan morgonen och använt ugnen men visst är det kallt. Jag var så frusen att jag till sist beslöt att dra på mig ett ordentligt lager kläder och gå ut på en rask promenad med Xima och visst fick jag värmen upp. Barnen verkar det inte gå nöd på, de är igång i ett. Kanske man själv borde ta efter för att få lite värme i denna slitna kropp.

Barnen har nya varma pyjamasar på! Deras rum är det kallaste (på sommaren det varmaste) så i +14 C behövs nog varma pyjamasar och täcken.

 
Njuter lika stort dagligen av utsikten!

Härlig brasa!


2 kommentarer:

  1. Oj brrrr. Och tänk att kläderna skulle mögla i skåpen där också, det har du ju varit med om en gång förr :) Vad jobbigt! Kan man göra något, sätta in en avfuktare eller så (minns att hon där på Debbie's cafe pratade om att det skulle vara effektivt).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo avfuktare är nog grejen! Den som fanns i skåpet funkka såklart inte, fast testa vi den redan när ni var här? Planerar köpa en men så e dom så himla dyra, fast jo, får nog lov att göra det för inte kan man ju ha det såhär att precis allt möglar, kan ju inte vara för hälsosamt liksom. Fast super mysigt e det ju med brasan och fantastiskt att vi har den!

      Radera