måndag 26 december 2016

Julen - hur gick den?

För det första - vilket väder alltså! Satt i timmotal ute i trädgården i t-skjorta. Lyx. Alla njöt stort. Middagen blev kanske inte helt som tänkt, ändå utan större dramatik, men inte sådär stämningsfullt som man kan föreställa sig att det kunde vara. Barnen som dessutom brukar sitta duktigt vid bordet vägra äta och var allmänt omöjliga. Måst ha känt av julspänningen. Hur som haver var det i stort en helt bra dag. Ärligt sagt inget att hänga i julgranen men inte heller något att bäva över.

Fick flera spännande böcker jag ser fram emot att spänna ögonen i. Barnen fick en massa leksaker från Playmobil och var jätte glada och exalterade. Super fina böcker fick de också som vi snart ska ta itu med.

 

Ava vägrade ha på sig töntiga grejor på huvudet.  Umi däremot tyckte det var kul. Det var svärmor som hade hämtat med sig dessa. Visst är vi söta? Hehe.
Gravad lax cheesecake blev faktiskt rikigt god men för mäktig. Vi har dock mumsat på den dagarna efteråt, tycker den bara blir bättre med tiden.

En sväg till lekparken gick vi den 25.
Trots de nya leksakerna, i bakgrunden, är det alltid bäst att sitta i en gammal pafflåda... Hah!

Den 25te blev jag förbaskat sur på barnen, helt enkelt trött på hängande i mina ben, gnäll och bråk. Hojta redigt till och låsta in mig på rummet. Moget oh yes, men som F sa hade det faktiskt en positiv inverkan, för barnen fick uppleva att nu blev jag sådär påriktigt arg/ledsen, och de slutade faktiskt bråka och vi hade en jätte fin lugn och kiva dag. Vi sku ju egentligen ha fortsatt julfirande men beslöt att skjuta upp det tills idag. F hade planerat laga skinka med grönsaker i Irländsk anda, men när han började förberedelserna ser vi att skinkan farit illa. Jo, vakumförpackningen hade fått hål, huj, så istället blev det en super grönsakssoppa. Efter soppan åt vi de goda ostarna som blev oätna på julaftonen. Nu är vi redo att börja vardagen igen, och träffa vänner efter en sjukstugevecka hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar