fredag 7 oktober 2016

När barnen får egentid

F jobbade inte igår så när vi fört Umi till utedagiset hade vi några timmar på oss att spendera med Ava. Kom på att vi, jag och F, inte har varit ensamma med Ava sedan vi flyttat till Malta. Vi hade jätte kul, först var vi till klubben på movement klass, sedan på kaffe och promenad runt Mosta. Ava verka trivas med uppmärksamheten av båda föräldrarna. Umi tyckte inte heller alls att det var märkligt att resten av familjen vinkade av honom utan han ropade bara glatt byyeeee.

Idag kom Genesis, Avas barnvakt, på morgonen och spenderade 2,5 timme med henne medan jag och Umi gick till stranden på tumis. Han sa flera gånger, Ava inte komma, Ava hemma med Genesis, bara Umi och mamma stranden, mamma leka med Umi. Och det var förstås jätte roligt att kunna fokusera 100% på ett barn. Vi lekte, simma, byggde sandmurar och träffade på slutet spontant en vän med dotter vi inte sett på länge. Och visst är det ju härligt att man kan njuta av strandväder i +29C ännu i mitten på Oktober.

Ser folktomt vilket det var kl.09 när vi anlände, men 11 tiden när vi gick var det nog riktigt gott om folk, som vanligt.
Märker annars också att barnen leker bättre och verkar uppskatta varandra mer sedan Umi börjat på utedagiset. När man är med dem skilt är de dessutom lugna och leker längre stunder ensamma vilket inte sker när de är tillsammans. Då är det full fräs hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar