måndag 24 oktober 2016

It's a dogs life - Malta edition part II

Det var vår vän Wing som påpekade vilket lyx liv vår hund Xima har det. Kanske det, men det har alltid känts så självklart att hunden ska ha det lika bra som alla andra familjemedlemmar och med det menar jag att dens behov tas i beaktande, att den behandlas väl, får kärlek, mycket motion och passande mat. Men visst är det sant att den lever ett lyx liv här på Malta.


När vi planerade flytten och inte ännu visste att vi skulle hitta huset med den stora trädgården några hundra meter från ett enormt natur reservat var hundar går fritt fasade vi nog lite inför hur Xima skulle ha det här. Maltas städer är tättbefolkade och det finns typ inget grönt. Xima vägrar kissa på asfalt så öh, hur ska detta gå ihop. Men ack vad perfekt det blev!

Vi bor 300 meter från detta! Otrolig lyx, minst sagt på Malta.

Xima får två längre promenader per dag, en på morgonen och en på eftermiddagen vilket oftast blir en family outing, som vi kallar det, när alla hänger med. Där emellan får hon hänga runt i trädgården så mycket hon vill.

Taget på en av de många family outings. Denna i Selmun med St Pauls Bay i bakgrunden.


Som jag tidigare nämnt hade vi tänkt hitta en passande familj att ta hand om henne under vår resa till Sicilien. Vi har aldrig lämnat henne tidigare med folk vi inte känner. Ja, sällan har vi lämnat henne överhuvudtaget. Hon har flyttat från land till land, med oss hela tiden. Hon är från Mozambique men bott ett par år i Gabon, halft år i Mauritanien, par år i Finland, nu Malta och däremellan rest med oss. Trots att vi nog hittade en familj så fick jag last minut ånger och beslöt att nej, hon får nog följa med även denna gång! Vi ska ändå bila så med andra ord är det inga flygresor involverade vilket ju är skönt för en hund att slippa. Så yes, även Xima hänger med till Sicilien på fredagen. Blir inte mycket plats för bagage i vår lilla bil för Xima och vagnen fyller hela bakluckan men oh well. The more the merrier! Det blir Ximas elfte land, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar