söndag 22 maj 2016

Sightseeing, Popeye Village och Pool & Barbecue Party

Våra vänner hade hyrt bil så vi beslöt att cruisa lite innan förmiddagens program. Vi tog dem först upp till The Red Tower här i Mellieha varifrån man har en fin utsikt över staden men även mot grannöarna Comino och Gozo. Sedan fortsatte vi till den spektakulära stranden Ghajn Tuffieha. Vi gick dock inte ner utan beundrade stället uppifrån. Verkligen fint.


Sedan for vi till Popeye Village som byggdes 1980 inför inspelningarna av musikalen Popeye och är idag en av de större turistattraktionerna på Malta. Helt kul att går runt där fast hela stället är bara så absurt! Man kan hyra det för bröllop och det hoppas jag att jag en dag blir bjuden på, bröllop i Popeye Village, det vore ju något!


 


Den observanta och den som känner till kan se på bilden ovan att där går Pia med Norah och Nelson. De blev kvar för lunch men vi beslöt att åka hem för att inte jinxa ödet med barn som haft stegring dagen innan och dessutom skulle ju umgänget fortsätta senare hos oss.

Och vilken fortsättning! Det var faktiskt såpass kul att Umi börja gråta när de gick vid läggdags. Barnen lekte först inne, byggde tågbanor, läste böcker, och sedan ute, plaska i poolen, kasta boll, vattna plantor och whatnot. Umi kunde inte alls fokusera på att äta utan vidare bara, men vad gör nu det när man har kul! Tror det var extra roligt för Umi att leka med barn som han, för det första kände igen från tidigare och för det andra förstår vad han säger. Han babblar på i lekparkerna men ingen svarar ju, så nu när han sa bygga tåj eller kasta boll så fick han faktiskt svar på tal. Umi och storasystern Norah leker så fint tillsammans. De har verkligen roligt ihop.




Som tur åker de inte ännu hem utan vi hinner ännu med en förmiddag på stranden. Det var förövrigt det enda sättet att trösta Umi när de gick hem, att förklara att vi ser dem imorgon på stranden var vi kan bygga sandkakor. Gullen. Han kommer att tala om denna dag i evigheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar