måndag 14 december 2015

Händelserika dagar

På torsdagen var vi på middag och glögg hos vänner. Vi var 7 vuxna och 7 barn och det var himla kul. Barnen i alla åldrar lekte så fint tillsammans. Umi var dock lite uppspelt när vi kom hem så somnade inte innan kl.22. Han var nog i sängs redan kl.20.30 men sjöng i en och en halv timme. Nästan så att vi missade lucia i parken nästa morgon, när ingen av oss vaknade innan 8.30. De var ju bara så söta alltså. De minsta, i Umis ålder, fatta ju ingenting men var så gulliga i sina alltför stora t-skjortor och ljus.


På lördag förmiddag gick F och Umi på babysim medan jag och Ava stannade hemma för hon varit riktigt täppt under natten. Under dagen är hon i fin form men under natten, när hon ligger, blir hon riktigt täppt, näsan full med snor. Efter siestan gick vi till min syster som bjudit in flyktingarna, som jag tidigare skrivit om, och till allas stora glädje kom 12 st. Det var super trevligt. Tonåringarna fick spela Wii, som dom ju tyckte var skit kul, och de äldre kunde småprata runt te och bulla, tack vare en kvinna som kom med som talade franska och swahili så hon kunde agera tolk. Alla hade kul! Ava fick gå från famn till famn och Umi gick runt och skakade hand med alla, haha. Hoppas det blir tradition att bjuda hem, för det är ju så viktigt när man är i ett nytt land att få komma hem till folk. Därifrån skynda vi iväg oss in till stan, vi var bjudna på ett ett års kalas, till Umis kompis. Där var det också kul, avslappnat och himla bra ide med fruktkaka. Det bjöds även på annan kaka, saltiga matpajer med mera men Umi som föredrar frukt över sött hängde vid bordet och ropa Mammaaaaa och ville ha mera vattenmelon.


Efter en full lördag tog vi det lite lugnare på söndagen. Jag var ute och promemenade med Umi på förmiddagen (min pappa joinade oss också en stund) och på eftermiddagen for vi en sväng till butiken. Medan barnen sov siesta fixade vi lite med deras sängar. Ava har hittills sovit i en korg och Umi i spjällsäng. Nu börjar korgen bli för liten så Ava behöver spjällsängen och eftersom vi redan har en vanlig vuxen säng i Umis rum så fick Umi flytta till den. Onödigt precis innan flytten att köpa en barnsäng. Vi hade redan tidigare köpt såndäna extra kanter till sidan. Kvällen var lite kaotisk. Umi var gnällig, åt inte, säkert övertrött så vi tänkte just ja, super kväll att göra säng byte men tji fick vi. Det gick jätte bra. Han somna genast, sjöng inte ens som vanligt. Han gjorde det dock där runt kl.04.. Han vakna garanterat av att jag var uppe med Ava och sög hennes näsa som var helt genom täppt. Umi steg dock inte upp, var inte ängslig eller något sånt men sjöng för full hals så fick gå flera gånger under 1,5 timme och säga att nu räcker det. Till sist somnade han om och sov till efter kl.08. Han var så otroligt gullig där i den stora sängen. Trots lite sång så kan man väl säga att sängbyte gick himla smidigt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar