onsdag 21 oktober 2015

Börja förbereda inför Lappland resan

På fredag drag vi ju iväg på en 12 dagars roadtrip, hela gänget, upp till Rovaniemi. Allt är bokat så nu hoppas vi bara att alla sku hålla sig mer eller mindre i form, att värre förkylningar hålls borta, att vädret inte hämtar med sig ösregn varenda dag och att humöret hålls på topp. Blir kul det här! Har dock märkt att vissa människor tycker det är lite lustigt/konstigt att vi far på en sådan resa med två små barn och hund. Dessa människors kommentarer handlar om HUHU, LYCKA till, eller ÅHÅ, det blir ju INTRESSANT (ironisk ton) och ja, jag förstår att alla inte vill resa med ett sådant gäng men liknande kommentarer förvånar mig alltid. Förstår också sådana som kan tycka att det känns jobbigt med alla måltider på diverse ställen, dagssömn som inte kan sovas i den vanliga vagnen på balkongen, långa körsträckor, hunden som behöver sitt osv att ÄR det verkligen värt det. Men vet ni, ja, det tycker vi och kul ska vi ha det. Familj och goda vänner har dock som vanligt varit positiva till vårt flängande och det förvånar nog dem inte det minsta att vi inte slutat resa trots fler familjemedlemmar. Dessutom blir det skit kul att träffa vänner på vägen.

Det roliga är också att desstu mer grejor man gör, hela gänget, så desstu lättare är det för F och mig att skapa våra system och rutiner som gör det lättare. Som på vår 1 mån långa baltikum resa när Umi var 5 månader så skapade vi spontant men rutinmässigt ett system. När vi anlände någonstans så checkade F alltid in och bar sedan in alla grejor medan jag tog Umi i bärselen och promenerade Xima en sväng. Utan mer planering gjorde vi alltid så och alla visste sin roll, vilket gjorde det smidigt.

En sak som vi också lärde oss på den resan är att ALLTID (sedan barn kom in i bilden) boka övernattning med någonform av kök eller minikök, så att man inte behöver äta alla måltider på restaurang för det är både dyrt och inte alltid så relaxing. Under inkommande resa stannar vi 2 nätter på varje ställe, förutom ett, vilket också är skönt och alla körningar är inte alls så långa. I och för sig så är de långa sträckorna rejält långa, såsom Helsingfors-Vasa. men när vi väl anlänt till Vasa så är vi där 2 nätter och sedan kör vi endast till Jakobstad var vi stannar 2 nätter. Efter Jakobstad blir det Kajana, Kuusamo, Auttiköngäs och till sist Rovaniemi varifrån vi tar natttåget hem.

Nu ska vi börja planera packningen för så himla mycket grejor ryms det inte i bilen för Xima tar hälften av bakluckan och vagnen typ resten. Och lätt packar man ner allt för mycket onödigt åt barnen så ska försöka noggrant gå igenom kläder och sånt. Den minsta packningen blir nog min och Fs, haha. Ser fram emot det här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar