onsdag 19 augusti 2015

Fastklistrad i kroppen - bärsjal vs bärsele

Ava tycker speciellt på natten att vara riktigt fastklistrad i en. F duger också så det är inte enbart mamma som är lämplig utan en trygg varm kropp. Rör man på sig, för att få lite svängrum, så klagar hon och hasar sig efter en. På förmiddagen vill hon oftast också sova i famnen. Lägger man ner henne så börjar hon klaga högljutt några minuter senare. Resten av dagen går det bra att sova i vagnen eller i korgen, hennes säng. Vi har en bärsjal och en bärsele men inte ännu använt dem med henne innan idag.

Med Umi fick jag inte riktigt bärsjalen att funkka för för det första var han inte alls lika famnig som Ava är och för det andra så ville han absolut inte ha huvudet på sne så han hade huvudet rakt fram vilket inte var så super i längden, och för det andra började vi använda bärsalen mycket senare så han var tyngre och den töjde och det var sommar och hett, och det tyckte Umi inte alls om. Bärselen (ErgoBaby) fungerade därav bäst med honom, vid skogs promenader eller vid resor. Den är förövrigt jätte bekväm och skön för ryggen och fungerar bra med äldre och tyngre barn.

Orsaken  varför vi inte prövat bärsjalen med Ava innan idag är att det är så himla varmt hemma hos oss, runt 30 grader på dagarna och jag är varm som ett värmeelement på full effekt så endast tanken av att vira flera meter tjockt tyg runt en får mig att svettas. Idag på morgonen var det dock inte ännu så varmt och F gick ut med hunden och jag sku äta frukost m.m innan Umi sku till parken och Ava var missnöjd i korgen. Tog fram bärsjalen och instruktiosnboken, för hade redan glömt hur man sku knyta, och mademoiselle somnade innan jag ens hunnit får henne i ordentlig position. Där fick hon vara tills svetten börja sippra fram på mig och jag sku föra Umi. Bärsjalen vi har är från Babylonia, en Tricot Slen, och den är också jätte skön så länge babyn inte är för tung.
2 kommentarer:

  1. Jag använde också bärsjal jättemycket med Robin, som hade ont i magen ganska ofta i början och då hjälpte det ofta att ha honom i upprätt position, och för att han också var precis så där famnig i början och stenvägrade att sova i sin egen säng (på natten, på dagen gick det bra) hur länge som helst. Ett tips med bärsjalen när det är varmt (och speciellt om man bara är hemma) är att inte ha något under, alltså för en själv typ bara bh och på babyn bara blöja (och ev. mössa, vantar, strumpor om man vill, beroende på hur litet barnet är...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, det har du rätt i, desstu mindre kläder desstu bättre :) Bra är sjalarna men svettigt blir det!

      Radera