fredag 10 april 2015

Malta med en 1 åring

Umi fyllde 1 år precis innan resan så ganska mycket anpassas enligt hans behovs trots att han är himla duktig på att bara helt enkelt hänga med. Han vaknar efter att ha sovit hela natten mellan kl.06-07, så runt kl.09 hoppar vi i bilen för att köra runt och bekanta oss medan han sover c. en timme. Hemma brukar han sova 2-3 timmar på förmiddagen men det blir inte av nu så han sover istället ett par timmar på eftermiddagen. Under tuppluren hann vi köra igenom St Julians och Sliema, som verkligen var helt annat än vad vi hittills sett av Malta. Han vaknande när vi passera Marinan vid Msida mitt emot Valletta så vi beslöt att ta en paus så han sku få sträcka på benen.
Marinan i Msida
Han traska runt (med hjäl av en stödande hand) och flirtade med några hamnarbetare. Sedan gick vi på kaffe och det är helt otroligt hur alla är barnvänliga. Kocken kom från köket för att fjanta med honom. Umi älskar all uppmärksamhet.


Sedan körde vi tillbaka till Mellieha så att Umi sku få sin lunch vid 12.30 och sedan sov han i 2 timmar. Jag passade på och sov samtidigt i 1 1/2 timme. Härligt att ta siesta, brukar vara så dålig på att komma till ro på dagen. Efter lunchen körde vi till en lekpark här i Mellieha. Helt suveränt ställe, lekpark kombinerat med café. Föräldrar satt och drack kaffe/en öl/ett glas vin/åt glass medan barnen sprang omkring. Utsikten är också helt toppen. Umi var mycket förtjust i att gunga.
Lekparken med café + utsikt

Efter lek och en glass så körde vi ner till stranden även i Mellieha. Umi fick pilla i sanden, mycket populärt även det.
Stranden i Mellieha

Efter en promenad på strandpromenaden åkte vi hem och Umi fick middag. Han blev plötsligt gnällig, så vi började fundera om vi ändå inte sku gå ut och äta middag på restaurang som planerat men så fort han fick mössan och skorna på så var han glad. Token ville ut igen. Han betedde sig exemplariskt på restaurangen och flirtade med all som bara orkade titta på honom. Vi kom hem strax efter kl.20 (ja det blir ju att äta lite tidigare så att han ska orka) och då blev det pyjamas och välling och hjälten stöp i sängen mycket kvickt. En händelsefull och rolig dag för en 1 åring på Malta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar