tisdag 17 mars 2015

Vad hände med ert flyttande utomlands?

Ja det kan man ju undra! Som tidigare sagt så grundades denna blogg för att följa med oss utomlands, antingen till Väst Afrika (med mitt jobb) eller till Malta (var F sku söka jobb). Tanken var att runt denna tid detta år skulle vi packa och åka. Nu blir det inte så. Orsaken till varför vi blir i Finland ett år till är inte att vi inte mera vill åka utan för att vi ska få ett till barn! Eftersom den andra kommer så snabbt på så kände vi att det är bäst och lättast att helt enkelt stanna längre här och SEN fara. Men ja, vi ska alltså bli tvåbarnsföräldrer och vi är vansinnigt glada. Halva graviditeten har gått och den lilla borde göra sin entrée sista veckan i Juli. Jag har mått jätte bra hela tiden och har nu i ett par veckor känt sparkar. Tungt blir det ibland att bära på Umi eller springa efter honom när han busar men kan verkligen inte klaga. Fram till vecka 11 typ så trodde jag inte riktigt ens att jag var gravid för kände verkligen ingenting, förutom att magen den kom fram mycket tidigare än vid förra graviditeten. Om allt går enligt planen så kommer barnen att ha 1 år och 4 mån åldersskillnad så det blir fullt hus, men det känns jätte bra så. Vi ville gärna ha ett till barn, om bara möjligt, och va härligt att det lyckades såhär snabbt. Det passar också verkligen bra med vår livsstil att få båda barnen här och nu, så att vi sen kan fundera vidare på vart och hur vi vill åka. Eftersom vi sannolikt kommer att fortsätta flytta och flänga så känns det också kul att vårt lilla team blir större. Och tänk alltså, lilla Umi ska bli storebror!

11 kommentarer:

  1. Jeee!! Är så glad för er skull :) mera kusiner i släkten!! Och kiva att Umi, hans syskon o Björn är så nära varandra i åldern sen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det ju kul med en massa kusiner i samma ålder :)

      Radera
  2. Jeebus, här går det undan! Ni har minsann fortplantningsorganen på de rätta ställena (? höh?) Stort grattis! Hoppas allt går bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höhö! Ja men snabbt går det undan. Tack!

      Radera
  3. Hurra vad roligt, grattis!

    SvaraRadera
  4. Grattis, så skoj! Snubbla över din blogg nyligen. Vi jobba en stund samtidigt på Sockom/CEREN och jag har en flicka som är helt i samma ålder som Umi.

    Hälsar,
    Heidi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Heidi, visst kommer jag ihåg dig, med det fantastiska håret :) Tack, spännande tider på gång! Blir fullt hus med två små, men som det sägs the more the merrier :)

      Radera
  5. Vilka härliga nyheter! Grattis massor! Och roligt att höra att du själv har mått så bra också! Det är inte alltid så lätt att komma ihåg sig själv andra gången, men försök ta hand om dig själv också! Stora kramar! Och så kanske vi i alla fall hinner ses en gång också, om ni stannar kvar ett år till ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack :) Ja det hoppas jag verkligen, sku vara super roligt!

      Radera