-125 g raps/olivolja (det var egentligen 125 g smör men eftersom han inte specifisera närmare så mätte jag upp 125 g rapsolja).
-3 bananer, helst riktigt mogna. Jag hade en mogen och två "vanliga" och fungerade bra.
-190 g mjöl (typ 4 dl kanske. Han hade selfraising flour men eftersom jag inte hade det så la jag med bakpulver)
-2 tsk Bakpulver
-Vaniljsocker/socker Valfritt, jag lade med en liten påse vaniljsocker. Orginal receptet har 150g socker men det är verkligen onödigt för kakakn blir jätte söt och god, om bara bananerna är tillräckligt mogna.
-60 ml mjölk (jag la en deci. Man kan ju använda havremjölk så blir kakan även vegansk).
Smörj och bröa formen, min var lite för stor för kakan blev ganska platt. Blanda de välmosade bananerna med oljan. Blanda i annan skål mjöl och bakpulver och till sist mjölk. Slå samman alltsammans, blanda och häll i formen. Sätt i ugnen c.45 min på 150 C. Vår gasugn fungerar bara på fullfräs dvs 250 C så jag flytta kakan upp och ner med jämna mellanrum och la till sist lågan uppe, nej man kan inte ha lågan på både nere och uppe samtidigt, men det gick ändå bra! Barnen ropa efter mera ikapp. Först var den lite klibbig men efter att den fått stå några minuter så var den helt perfekt.
Det låter gott! Hur går det med ugnen nuförtiden? Stänger den fortfarande av sig eller blev det bättre av reparationen?
SvaraRaderaBlev inte något bättre alls faktiskt men insåg att har man den på full fräs, dvs typ 250 C så håller den, men vill man ha lite mindre fräs så håller den inte. Så allt går på fullfräs, underligt bra har det mesta ändå lyckats :D
Radera